dinsdag 16 januari 2018

Gerard Ekdom presenteert nieuw AVRO-popprogramma

De bekende 3FM-dj Gerard Ekdom gaat komend najaar een nieuw tv-programma over popmuziek presenteren bij de AVRO op Nederland 3. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Ad Visser en Bas Westerweel, die in de jaren ’70 en ’80 het legendarische AVRO’s TopPop presenteerden. Ekdom: “Vroeger keek ik altijd naar TopPop en Countdown. En dat ik nu zelf een popprogramma mag presenteren, daar was ik wel even stil van. Het is een droom die uitkomt.”

Vanaf 22 september trakteert Ekdom de kijker op optredens van (inter)nationale artiesten, het laatste popnieuws, de Mega top 50 en prikkelende reportages. Ekdom’s liefde voor popmuziek staat centraal in het programma. Mediadirecteur Peter Lubbers van de AVRO: “Ik ben erg blij dat wij dit programma kunnen gaan maken met Gerard Ekdom. Hij heeft een enorme kennis van popmuziek en weet als geen ander zijn liefde hiervoor over te brengen. Dat doet ‘ie nu al dagelijks op 3FM en ik ben er van overtuigd dat hij dat in dit tv-programma nog beter kan.”

Voor de AVRO is het nieuwe popprogramma op tv een belangrijke en strategische aanvulling op het bestaande muziekaanbod op radio en internet. Lubbers: “Met dit programma laten we zien dat we helemaal terug zijn in de popmuziek. En we willen er graag heel lang mee door. Net als met de illustere voorganger AVRO’s TopPop.” Binnenkort maakt de AVRO de titel van Ekdoms nieuwe tv-programma bekend. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met Skyhigh TV.

Bron: AVRO

Bericht delen