dinsdag 16 januari 2018

Georgina Verbaan presenteert VPRO horroravond

Georgina Verbaan presenteert op de avond van Halloween bij de VPRO op NPO 3 het horrorprogramma Masters of Fear. In dit televisieprogramma hebben drie jonge talentvolle regisseurs de opdracht om het publiek doodsbang te maken.

De regisseur die met zijn film de hoogste hartslag veroorzaakt, wordt gekroond tot Master of Fear 2015 en wint de Bebloede Hakbijl. Masters of Fear is een productie van Skyhigh TV in co-productie met de VPRO.

Maar liefst 105 filmmakers reageerden deze zomer op de oproep van de VPRO een plan in te dienen voor een horrorfilm met een lengte van vijf minuten. De opdracht: jaag de kijkers de stuipen op het lijf. Een jury heeft de drie beste plannen geselecteerd en gehonoreerd met een budget van 7.500 euro. Regisseurs Maarten Groen, Eché Janga en de broers Jeffrey en Brian De Vore maken op 31 oktober kans op de titel Master of Fear 2015.

In De Balie in Amsterdam worden de horrorfilms vertoond voor een publiek dat is uitgerust met hartslagmeters. Cardioloog Wouter Kikkert registreert de hartslag van het publiek en maakt bij elke film een hartrimtegrafiek. Daarnaast registreren nachtcamera’s de schrikreacties van het publiek.

De film die de hoogste hartslag veroorzaakt, is de winnaar. De jury van het programma bestaat uit filmproducent Jan Doense – die in Nederland als Mister Horror door het leven gaat – en filmregisseur Martin Koolhoven.

Uitzending: zaterdag 31 oktober (Halloween) om 20.40 uur op NPO 3.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen