Genomineerden Philip Bloemendal Prijs 2018 bekend
donderdag 8 november 2018

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs 2018 bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2018 zijn, in alfabetische volgorde: Sahil Amal Aïssa (De Wereld Draait Door), Saskia Houttuin (RTL Nieuws) en Charlotte Nijs (Hart van Nederland).

Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 13 december wordt de winnaar bekend gemaakt. De presentatie is in handen van Eva Cleven, de winnares van 2016, en vindt plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum.

De vakjury, bestaande uit voorzitter Jan Westerhof (voormalig directeur Radio NPO), Suzanne Bosman (Radio 1, EenVandaag), Sofie van den Enk (KRO, winnaar Philip Bloemendal Prijs 2008), Antoin Peeters (Presentator RTL Nieuws) en Eva Cleven, koos unaniem voor deze drie genomineerden uit de 22 aanmeldingen van jonge talentvolle, journalistieke presentatoren.

De jury meldt het volgende: ‘Het was een rijke oogst dit jaar. Nederland barst van het mediatalent, heeft de jury nog maar weer eens mogen waarnemen. De lijst met kandidaten voor de Philip Bloemendal Prijs was ook heel divers. Divers wat betreft de verhouding man/vrouw en achtergrond. Divers wat betreft gebruik media: radio, televisie en online. Maar ook divers wat betreft professionele omgeving. Dat varieert van camjo’s op een relatief klein online platform tot en met de grote journalistieke programma’s op televisie. De drie genomineerden hebben als overeenkomst dat ze niet de geplaveide weg kiezen en alle drie actief zijn in een moeilijke context met stevige inhoud. Wat de drie verbindt is dat ze veel lef hebben en dat ook laten zien.’

De tweejaarlijkse stimuleringsprijs is genoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal. De winnaar ontvangt een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich in het vakgebied verder te bekwamen. Voorgaande winnaars zijn Brecht van Hulten (’02), Lucella Carasso (’04), Wouter Zwart (’06), Sofie van den Enk (’08), Ajouad El Miloudi (‘10), Luuk Ikink (’12), Arman Avsaroglu (2014) en Eva Cleven (2016).

Bron: Philip Bloemendal Fonds/BM

Bericht delen