Genee, Van der Gijp en Derksen hebben nieuw contract
woensdag 3 mei 2023

Genee, Van der Gijp en Derksen hebben nieuw contract

De kogel is door de kerk. Het trio van Vandaag Inside heeft een handtekening gezet onder een nieuw contract. Wilfred Genee (55), René van der Gijp (62) en Johan Derksen (74) hebben zich voor nog eens twee jaar aan SBS6 verbonden, met een optie voor een derde jaar.

De mannen tekenden dinsdagavond live in de uitzending, onder toeziend oog van ‘directeurtje’ Marco Louwerens, het contract. Mondeling waren ze al een tijdje akkoord. De drie blijven zodoende tot juni 2025 hun dagelijkse meningenshow maken. Daarmee houdt John de Mol zijn paradepaardje op SBS6 binnenboord. Vandaag Inside scoort al maanden uitstekend en verslaat dagelijks de talkshows van RTL 4 (Beau en Jinek) en de publieke omroep (Op1). Bij de nieuwe overeenkomst gaan de mannen naar verluidt tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro per jaar verdienen.

Wilfred Genee en Johan Derksen maakten al sinds 2001 een wekelijks voetbalpraatprogramma waarbij René van der Gijp zich later aansloot. De show (aanvankelijk bij RTL 7) die op maandag en vrijdag werd uitgezonden, kende door de jaren heen verschillende namen: van Voetbal Inside tot Voetbal International. In de zomer van 2018 haalde John de Mol de drie naar Talpa waar ze bij Veronica onder een nieuwe naam doorgingen: Veronica Inside.

Na het succes van De Oranjezomer, de dagelijkse show van de drie tijdens de sportzomer van 2021, werd besloten het op voetbal geschoeide praatprogramma los te laten. Sinds september 2021 is het trio doordeweeks te zien op SBS6, waar zij behalve over voetbal ook over tal van andere zaken praten, dagelijks met een andere gast.

Bron: AD/BM

Bericht delen