dinsdag 16 januari 2018

Gemeente mag Voice-methode niet kopiëren

De gemeente Hollands Kroon maakt inbreuk op het auteursrecht door de methode van The Voice of Holland te gebruiken bij de werving van nieuwe medewerkers die de gemeente wil opleiden. Dat liet een woordvoerder van producent Talpa weten. Talpa zal in contact treden met de gemeente in de kop van Noord-Holland.

“We gaan de gemeente erop wijzen dat dit niet mag”, aldus de zegsman. “Ze hebben daar behoefte aan een jurist die verstand heeft van merkenrecht.”

Talpa laat juristen uitzoeken hoe er kan worden opgetreden tegen het gebruik van The Voice of Holland. Het bedrijf wil geen uitzonderingen maken om te voorkomen dat iedereen met het merk aan de haal gaat.

Net als in de talentenjacht op tv zitten de directieleden van Hollands Kroon op rode stoelen met de rug naar de sollicitanten toe. De kandidaten krijgen 2 minuten de tijd om zich te presenteren. Draaien de stoelen om, dan is de kandidaat door naar de volgende selectieronde. De Stem van Hollands Kroon, waar ook publiek bij is, vindt half januari plaats in het oude gemeentehuis van Wieringermeer in Wieringerwerf.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen