Geluidsman Hugo Helmond overleden
maandag 29 april 2019

Geluidsman Hugo Helmond overleden

De geluidsman Hugo Helmond, die een groot deel van zijn carrière voor de VPRO-televisie heeft gewerkt, is op 24 april in het ziekenhuis van Le Mans in Frankrijk overleden.

Hij woonde sinds 2006 alleen in het nabijgelegen dorpje Parcé-sur-Sarthe (Loire). Tijdens zijn carrière werkte hij mee aan talloze televisie- en filmproducties. In landen als Afghanistan, Rwanda en Noord-Ierland deed hij verslag van de heftige situaties aldaar en maakte documentaires over landen als Columbia en Afrika.

Hij maakte grootse producties over kleine verhalen. Zijn goede vrienden uit het dorp, Rosemary en Archie, gaan ervan uit dat de reden van Helmonds overlijden met zijn afnemende gezondheid te maken heeft. Hij is in huis gevallen waarna hij naar het ziekenhuis is gegaan, helaas heeft de val fatale gevolgen gehad.

“Hij nam actief deel aan het leven hier. Hij speelde bijvoorbeeld op hoog niveau jeu de boules en was lid van de Vrienden van het Orgel.” In de eerste plaats was Hugo Helmond in zijn laatste woonplaats bekend als de dorpsfotograaf. Er is geen festiviteit of inwoner aan zijn lens ontsnapt. Archie: “Hij was een sociale en bijzondere man. Hij was bij iedereen geliefd. Hij was de ster van het dorp.”

Bron: Myra Helmond/BM

Bericht delen