Geert Wilders zegt interview bij Nieuwsuur af
woensdag 10 maart 2021

Geert Wilders zegt interview bij Nieuwsuur af

PVV-leider Geert Wilders heeft een interview bij Nieuwsuur van aanstaande donderdag afgezegd. Volgens Wilders moet hij zich voorbereiden op het verkiezingsdebat met VVD-leider Mark Rutte van donderdagavond, dat op NPO 1 te zien is onder leiding van Jeroen Pauw.

De PVV-leider had volgens Nieuwsuur al maanden geleden toegezegd aan te zullen schuiven. Het actualiteitenprogramma heeft geprobeerd het interview naar een ander moment te verplaatsen, maar dat wilde Wilders niet.

Hoofdredacteur Joost Oranje vertelde vorige week in het programma Spraakmakers dat de voorbereidingen voor deze verkiezingsreeks van Nieuwsuur zeer langdurig en intensief zijn geweest.

Het is de tweede keer dat Wilders niet komt opdagen bij een Nieuwsuur-interview. Ook in 2017 zegde hij een interview af. Oranje noemt het in een korte verklaring “ontzettend teleurstellend” dat Wilders afhaakt. “Je mag toch hopen dat politici, juist in verkiezingstijd, zich niet onttrekken aan het kritische interview.”

“Het is tragisch dat we de komende dagen bij de NPO Wilders drie keer in debat zien gaan met VVD-leider Mark Rutte, maar niet in een één-op-één-vraaggesprek met een topinterviewer als Mariëlle Tweebeeke.”

Bron: Nieuwsuur/BM

Bericht delen