Gedwongen vertrek GTST-acteurs staat los van acteerprestaties
donderdag 14 november 2019

Gedwongen vertrek GTST-acteurs staat los van acteerprestaties

Het onlangs bekendgemaakte vertrek van GTST-acteurs Britt Scholte en Floris Bosma heeft niets met tegenvallende acteerprestaties te maken, liet productiebedrijf EndemolShine Nederland woensdag weten aan RTL Boulevard.

Het besluit om de karakters Kimberly en Rover uit de serie te schrijven is ontstaan na klachten van fans over de serie. Zo zou GTST te veel lijken op jongerenseries als SpangaS en Brugklas.

“Achter de schermen zijn we al een tijdje bezig met het doorvoeren van een aantal veranderingen en daarbij kijken we ook continu naar de samenstelling van de cast. Om nieuwe impulsen door te voeren zijn veranderingen soms noodzakelijk en ontkom je er helaas niet altijd aan dat je ook mensen moet teleurstellen”, aldus EndemolShine.

Scholte liet eerder al via Instagram weten teleurgesteld te zijn over haar gedwongen vertrek. Verder schrijft ze dat ze het spelen in Goede Tijden, Slechte Tijden zal missen, maar dat ze zich vol enthousiasme met nieuw werk gaat bezighouden. De 22-jarige actrice speelde de rol van Kimberly Sanders sinds november 2016. De 25-jarige Bosma was sinds 2018 in de soap te zien als Rover Dekker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Afgelopen dagen heb ik veel vragen gekregen rondom GTST. En bij deze kan ik zeggen dat het klopt. Het GTST avontuur is helaas afgelopen voor mij. In de basis was het een besluit van de schrijvers en kwam dat best als een klap. Je kan wel zeggen dat ik teleurgesteld was. Ik heb de afgelopen 3 jaar met ontzettend veel liefde en plezier meegewerkt aan deze productie, veel geleerd en genoten. Ik ga mijn collega’s mega missen. Van Crew tot Cast. Maar inmiddels zijn er al heel veel ontwikkelingen bezig met nieuwe projecten en waar ik heel enthousiast van wordt. Ik sta niet stil en er komen hele toffe projecten aan 😏!! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat de toekomst mij gaat brengen ❤️ Bye Kimberly Sanders het was een cadeautje om je te mogen spelen 😘

Een bericht gedeeld door Britt Scholte (@brittscholte) op

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen