Gebarentolk Irma Sluis gaat een kinderprogramma presenteren
woensdag 13 oktober 2021

Gebarentolk Irma Sluis gaat een kinderprogramma presenteren

Gebarentolk Irma Sluis, bekend door de coronapersconferenties, gaat samen met radio-dj Igmar Felicia het eerste Nederlandse televisieprogramma met dove en slechthorende kandidaten maken: Hands Up.

Het programma, waarmee Sluis haar debuut als presentatrice maakt, gaat 13 november van start op NPO Zapp. In Hands Up voeren zes duo’s, bestaande uit teams van dove en slechthorende kinderen en BN’ers, opdrachten uit waarbij zij alleen mogen communiceren in gebarentaal. In elk team kan de een alles horen en de ander niets of nauwelijks iets. Elke week valt er een team af tot één duo zich de winnaar van de Hands Up Trofee 2021 mag noemen.

Irma Sluis noemt het een grote eer mee te mogen werken aan het programma van KRO-NCRV. “Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen”, stelt de nieuwe presentatrice. De BN’ers die aan het programma meedoen, zijn acteurs Jamai Loman, Niek Roozen en Esmée van Kampen, YouTuber Marije Zuurveld, TikTokker Nienke van Dijk en dj Daniel Lippens.

Gebarentolk Sluis werd in de afgelopen anderhalf jaar heel populair door haar rol bij de coronapersconferenties van het inmiddels demissionaire kabinet. Vooral haar vertolking van het woord ‘hamsteren’ viel op. Door de populariteit van Sluis is het animo voor de opleiding Tolk NGT van de Hogeschool Utrecht toegenomen.

Bron: Nu.nl/KRO-NCRV/BM

Bericht delen