dinsdag 16 januari 2018

Gay Media Award voor Turkse GTST-zoen

Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Sinan Eroglu heeft de Gay Media Award 2012 gewonnen. Eroglu speelde in de populaire soap de rol van Bilal Demir, een homoseksuele moslim. De prijs wordt uitgereikt door de grootste gay media van Nederland: lifestylezender OUTTV, Gay.nl, Gay&Night Magazine en radiozender OUT Music.

De award wordt toegekend aan iemand die homoseksualiteit op een positieve manier in het nieuws heeft gebracht. Eroglu krijgt de prijs uitgereikt tijdens de finale van Mister Gay Netherlands 2012, vrijdagavond in club AIR te Amsterdam. Vorig jaar werd de Gay Media Award ook al door een GTST-acteur gewonnen. Ferry Doedens kreeg de prijs toen voor de luchtige manier waarop hij omging met negatieve reacties over zijn rol als de homoseksuele Lucas.

Marc Putman, directeur van OUTTV: “GTST heeft dit jaar wederom op een onconventionele manier homoseksualiteit in een positief daglicht gesteld. Dit hebben zij op een uiterst respectvolle manier gedaan. Sinan heeft door zijn rol van Bilal veel tongen losgemaakt en zorgde uiteindelijk met zijn kus voor een memorabel televisiemoment.” Frederik van den Bosch, directeur van Gay.nl, is het hiermee eens: “Het is Goede Tijden, Slechte Tijden opnieuw gelukt om miljoenen kijkers aan het denken te zetten over een gevoelig onderwerp als homoseksualiteit, dus ook dit jaar konden we niet om de soap heen. Sinan Eroglu heeft veel lef getoond door zo’n spraakmakende rol op zich te nemen en daarmee het gesprek in veel gelovige gezinnen te openen.”

Bron: OUTTV

Bericht delen