dinsdag 16 januari 2018

Galjaard sluit overstap naar SBS niet uit

Als John de Mol SBS Broadcasting in handen krijgt en programmadirecteur van RTL 4 Erland Galjaard benadert om mee te gaan, zou hij daar niet raar van staan te kijken. “We maken er wel eens grapjes over”, zegt Galjaard in het AD. “Ik weet wel hoe je een zender moet opbouwen.”

De programmabaas die onlangs werd verkozen tot omroepman van het jaar, ziet niet direct reden om er aan te denken. “Ik heb het leuk hier en ik heb alle vrijheid”. Mediamagnaat De Mol liet vorige week weten dat hij is geïnteresseerd in de zenders van SBS in Nederland en België en van plan is om een bod uit te brengen. Galjaard beseft dat de kans bestaat dat De Mol zijn RTL 4-successen meeneemt als hij SBS in handen krijgt. “Daar word ik op zich niet bang van, maar zorgwekkend is het wel. Dan wordt er natuurlijk geschoven met programma’s.”

Galjaard stelt dat The Voice of Holland, Ik hou van Holland en Miljoenenjacht sowieso bij RTL4 blijven. Verder heeft hij genoeg vertrouwen in de succesvolle zender. “Er loopt zo veel talent bij ons rond. Wat dat betreft zijn we een verwende omroep.”

Bron: Noordhollands Dagblad/Broadcast Magazine

Bericht delen