dinsdag 16 januari 2018

Van den Ende neemt theaterbedrijf Verlinde over

De theaterbedrijven van Joop van den Ende en Albert Verlinde gaan samen. Albert Verlinde wordt per 1 maart 2015 directeur van het nieuwe bedrijf. De theaterproducenten hebben twee jaar met elkaar onderhandeld over de overname.

Gisteren zijn de contracten getekend. Van den Ende koopt alle aandelen van het bedrijf van Verlinde.

Van den Ende (72) zei op een persconferentie dat hij minder wil gaan werken omdat hij last heeft van een nekhernia. Hij trekt zich daarom helemaal terug van de werkvloer, maar blijft eigenaar van het nieuwe bedrijf.

Daarom wordt Verlinde het gezicht van het bedrijf in Nederland. De naam Joop van den Ende Theaterproducties verdwijnt. Het nieuwe bedrijf heet Stage Entertainment Nederland. Verlinde blijft ook presentator van RTL Boulevard. Een woordvoerder van RTL zegt dat hij die functie altijd al combineerde met zijn werk als theaterproducent.

De bedrijven denken dat ze samen meer voor elkaar krijgen. Van den Ende produceert vooral musicals op vaste locaties, terwijl Verlinde reizende producties heeft. Van den Ende ziet vooral die expertise van Verlinde als een waardevolle aanvulling.

De overeenkomst tussen de twee producenten is volgens Van den Ende vooral de inzet en passie. En het feit dat Verlinde, net als Van den Ende, ondernemer is en met zijn eigen geld musicals maakt.

Volgens Verlinde zorgt het samengaan van de bedrijven ervoor dat er meer mogelijk is. Hij verwacht dat er meer geld is voor de reizende producties en dat ook de voorstellingen in de vaste theaters ‘volwassener worden’.

Joop van den Ende ontwikkelde de afgelopen jaren een groot Europees bedrijf, met vestigingen in 8 landen. Het bedrijf produceert musicals in 21 vaste theaters. In Nederland zijn dat onder andere het Beatrix Theater in Utrecht en het Circustheater in Scheveningen.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen