dinsdag 16 januari 2018

Freriks terug met De slimste mens

Op maandag 22 juli start bij de NCRV het tweede seizoen van de kennisquiz De slimste mens. Iedere werkdag ontvangt presentator Philip Freriks drie bekende Nederlanders die aanspraak maken op de titel ‘de slimste mens’.

In de eerste aflevering zijn cabaretier Dennis van de Ven, acteur Sjoerd Pleijsier en presentatrice Janine Abbring de drie gasten die de strijd met elkaar aangaan.

De slimste mens is een tv-quiz waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Kritisch jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert  weer op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Nieuwsmakers, politici, acteurs, en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel in de wacht te slepen.

Van de drie bekende Nederlanders valt er per aflevering één af. De volgende dag komt een nieuwe deelnemer in de plaats. Door slim te spelen kan hij meteen proberen om de slimste mens van de troon te stoten. Uiteindelijk gaat het erom wie het langst overeind kan blijven in de vragenarena. Na de finale op 30 augustus weten we wie De slimste mens is.

Ook deze zomer komt de NCRV met een gratis app bij de tv-quiz De slimste mens. Met deze app kun je de quiz spelen en je vrienden uitdagen om tegen jouzelf te spelen. De app bestaat net als bij de tv-versie uit verschillende rondes, met dit jaar ook een nieuwe ronde.  De app, met 400.000 spelers, was vorig jaar de online zomerhit en is gratis te downloaden voor de iPhone en Android.

De slimste mens wordt in Nederland geproduceerd door Skyhigh TV.

Bron: NCRV

Bericht delen