Freelancers bij NOS willen gesprek met hoofdredactie over hogere tarieven
vrijdag 9 december 2022

Freelancers bij NOS willen gesprek met hoofdredactie over hogere tarieven

Een groep van 75 freelancers die werkzaam zijn voor de NOS, is niet tevreden met de 2,6 procent tariefsverhoging die de nieuwsomroep hen biedt. In een brief die donderdagmiddag aan de hoofdredactie is overhandigd, stellen ze dat de verhoging met het oog op de huidige inflatie veel te laag is.

De freelancers vragen in de brief, die Villamedia in handen heeft, de NOS om een structurele tariefsverhoging van ten minste 9,6 procent. Ze hopen daarmee hun koopkracht gelijk te kunnen houden. De verhoging van 2,6 procent is de verhoging zoals die in de in 2020 vastgestelde Fair Practice Code is afgesproken.

De extra 7 procent baseren de freelancers op een oproep van de NVJ. De belangenvereniging pleitte er onlangs voor werknemers in loondienst eenmalig 750 euro uit te keren ter compensatie voor de inflatie. Voor freelancers zou het tarief met datzelfde doel met 7 procent verhoogd moeten worden.

De freelancers willen op uiterlijk 21 december in gesprek treden met de hoofdredactie van de NOS. De NVJ steunt de actie en spoort freelancers in een aan hen gerichte mail aan de brief mede te ondertekenen.

Lees het complete artikel bij Villamedia hier.

Bron: Villamedia/BM

Bericht delen