Frans Klein wordt Directeur Televisie bij Talpa Network
vrijdag 28 juli 2023

Frans Klein wordt Directeur Televisie bij Talpa Network

Frans Klein start vanaf 1 augustus 2023 als de nieuwe Directeur Televisie bij Talpa Network. Klein neemt de functie over van Marco Louwerens, die heeft besloten het bedrijf na vierenhalf jaar te verlaten.

‘Frans Klein krijgt in zijn nieuwe functie de eindverantwoordelijkheid over alle tv-zenders van Talpa Network, hij brengt een schat aan ervaring en een indrukwekkende staat van dienst met zich mee. Zijn kennis, visie en enorme ervaring met het succesvol bouwen van zenderprofielen maken hem tot een ideale keuze voor deze sleutelrol binnen ons bedrijf’, zo meldt Talpa.

John de Mol: “We zijn blij met de komst van Frans. Hij is een zeer ervaren televisiedirecteur en succesvol zenderbouwer. We zijn ervan overtuigd dat we met hem in staat zijn onze zenders in de toekomst verder te laten groeien en ons succes uit te bouwen. Zijn komst markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Talpa Network, terwijl we ons blijven inzetten voor het creëren van relevante, inspirerende en boeiende programma’s voor ons publiek. Ik vind het ontzettend jammer dat Marco het bedrijf gaat verlaten, maar ik respecteer zijn besluit. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en hij laat vier krachtige tv-zenders achter. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst.”

Frans Klein: “Deze mooie nieuwe baan is een onverwachte wending in mijn carrière. Ik heb echt zin om weer in mijn vakgebied bij het mooie bedrijf Talpa Network aan de slag te gaan, zeker na de afgelopen periode van reflectie. Ik zit weer vol energie en ideeën.”

Marco Louwerens: “Al die tijd ben ik met het grootste plezier naar mijn werk gegaan. Ik laat een prachtig bedrijf en een fantastisch team achter, waarmee we een goeie en gezonde basis voor de zenders hebben neergezet. De komende jaren kan daarop worden verder gebouwd. Het waren tegelijkertijd ook wel tropenjaren en het is tijd voor nieuwe avonturen. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad gaat komen.”

Er vindt een overgangsperiode plaats gedurende de maanden augustus en september om ervoor te zorgen dat de verandering in leiderschap soepel verloopt. Frans en Marco zullen nauw samenwerken om een vlotte overdracht te waarborgen.

Frans Klein liet vorige week weten dat hij niet terugkeert als Directeur Video bij de NPO. Hij legde eerder zijn werk al tijdelijk neer. Dat besluit volgde op een publicatie in de Volkskrant over de werkcultuur bij DWDD.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen