Frans Klein ‘gewoon’ aan het werk voor NPO in Londen
vrijdag 2 december 2022

Frans Klein ‘gewoon’ aan het werk voor NPO in Londen

Directeur video Frans Klein is nog steeds werkzaam voor de NPO. Klein heeft donderdag namens de publieke omroep deelgenomen aan een mediabeurs in Londen, zo bevestigt de NPO aan BNR.

Vorige week maakte de NPO nog bekend dat Klein zijn functie heeft neergelegd. Dit in afwachting van de uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek naar misstanden bij de publieke omroep.

Een woordvoerder van de NPO bevestigt tegenover BNR dat Klein inderdaad een bezoek heeft gebracht aan Content London 2022. De buitenwereld verkeert in de veronderstelling dat Frans Klein officieel thuis zit. Dit omdat hij volgens de Volkskrant zowel als directeur van de VARA als van de NPO op de hoogte zou zijn geweest van misstanden bij het programma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk. De krant sprak in dat verband van een ‘burn-outfabriek’.

De NPO reageert als volgt: ‘Frans Klein is tijdelijk teruggetreden als directeur video NPO om zo de onafhankelijkheid van het externe onderzoek van oud-minister Martin van Rijn niet in de weg te staan. In overleg met de RvB van de NPO heeft hij deze week nog wel zijn al langer geplande bezoek aan Content Londen afgelegd om als toehoorder de ontwikkelingen op zijn vakgebied te volgen. Zijn tijdelijke terugtreding blijft de komende maanden van kracht zolang het externe onderzoek loopt.’

Het onderzoek wordt volgens de NPO pas op z’n vroegst in het voorjaar van 2023 afgerond. Tot die tijd heeft Frans Klein zijn functie neergelegd en wordt hij formeel vervangen door NPO-genremanager Remco van Leen.

Bron: BNR/BM

Bericht delen