Frans Klein blijft bij NPO
woensdag 6 juni 2018

Frans Klein blijft bij NPO

Televisiedirecteur Frans Klein van de NPO blijft op zijn post en vertrekt niet naar RTL. De programmabaas van de publieke omroep voelt zich met een even simpel als kraakhelder statement tegenover het AD genoodzaakt een einde te maken aan een wilde geruchtenstroom die Hilversum wekenlang in zijn greep hield. “Frans is en blijft bij de NPO.”

Inmiddels gingen velen er vanuit dat Frans Klein de vertrokken RTL-programmadirecteur Erland Galjaard zou opvolgen. Volgens het AD heeft hij ook wel degelijk meerdere gesprekken gevoerd met RTL. Bovendien praatte de televisiedirecteur zelf openlijk met omroepbazen- en medewerkers over zijn flirt met het commerciële mediabedrijf.

Door het recente nieuws dat Paul de Leeuw, met wie Klein goed bevriend is, verhuist naar RTL werd de geruchtenstroom alleen maar groter. Omroep MAX-baas Jan Slagter reageerde op Twitter: ‘Frans Klein, directeur video NPO, blijft bij de NPO! Heel erg blij mee. Kiest niet voor het grote geld. Chapeau ! The right man on the right job!’

Bron: AD/BM

Bericht delen