Frans Bauer als standbeeld in tv-show tegen kanker
maandag 13 mei 2019

Frans Bauer als standbeeld in tv-show tegen kanker

De jaarlijkse tv-show Nederland staat op tegen kanker van AVROTROS en KWF Kankerbestrijding vindt op 15 mei plaats op de Parade in Den Bosch.

De uitzending is van 20.30 tot 22.00 uur live te zien op NPO 1. Tijdens dit evenement zullen honderden mensen letterlijk opstaan tegen kanker. Frans Bauer transformeert komende woensdag in een levend standbeeld van uitvinder Antoni van Leeuwenhoek. De zanger werkt zo mee aan de tv-show. Hij verloor zijn vader aan kanker. “Je wilt je dierbaren beschermen tegen de tranen, de pijn en onzekerheid.”

Vol trots vertelt Frans Bauer (45) over zijn vader, die hij in 2015 verloor aan kanker. “Ik hoefde geen seconde na te denken toen ik gevraagd werd voor dit project. Ik doe het in het eerste plaats vanwege mijn vader en zijn broers en zusters, want zij groeiden op in een gezin met vijftien kinderen. Acht zijn al overleden aan die ziekte. Een hard gelag. Je wilt je dierbaren beschermen tegen de tranen, de pijn en de onzekerheid. Meer geld betekent meer en beter onderzoek.”

De tv-show Nederland staat op tegen kanker wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Tijdens de tv- show zullen honderden mensen een lint door de binnenstad van Den Bosch vormen, en een foto tonen van hun dierbare. Nicolette Kluijver voert dit menselijk lint aan en ook Albert Verlinde en Dennis Weening zullen meedoen.

Bron: AD/KWF/BM

Bericht delen