Frank Evenblij presenteert WK-editie Shirtje Ruilen
donderdag 22 maart 2018

Frank Evenblij presenteert WK-editie Shirtje Ruilen

Het Nederlands Elftal gaat dit jaar niet naar het WK, waardoor het oranje Nederlandse shirt onzichtbaar blijft in de Russische stadions. Reden genoeg voor Frank Evenblij om met een nieuwe reeks Shirtje Ruilen: De WK Verhalen het wereldkampioenschap toch nog een beetje naar Nederland te halen.

Met zijn serie Shirtje Ruilen heeft Evenblij al menig mooi verhaal achter nostalgische voetbalshirts opgerakeld. In aanloop naar het WK gaat hij op zoek naar shirts met boeiende Nederlandse WK verhalen. Op die manier brengt hij toch nog een Nederlands tintje aan het WK. Deze speciale Shirtje Ruilen: De WK Verhalen is vanaf maandag 2 april te zien bij RTL 7.

Deze WK-special gaat Evenblij onder meer langs bij André Ooijer, Pierre van Hooijdonk en Willy van de Kerkhof. Met Bert van Marwijk (foto) blikt hij terug op het enige Oranje-shirt dat Van Marwijk ooit gedragen heeft en komt natuurlijk het WK van 2010 uitgebreid aan bod.

Via Jean-Marie Pfaff krijgt Evenblij onder andere een shirt van Cruijff en Maradonna in zijn handen. Daarnaast bezoekt hij een van de weinige WK-gangers die in de Eredivisie speelt: Tyronne Ebuehi. De verdediger van ADO Den Haag komt uit voor Nigeria.

In zes afleveringen gaat Evenblij niet alleen op bezoek bij Nederlandse spelers, maar ook bij buitenlandse spelers en BN’ers. Zo bezoekt hij Guus Meeuwis, Simon Keizer, Kees Jansma en Peter Heerschop. Simon Keizer onthult bijvoorbeeld hoe hij aan het shirt van Tim Krul uit de legendarische kwartfinale van het WK van 2014 komt.

Shirtje Ruilen: De WK Verhalen is vanaf maandag 2 april om 22.00 uur te zien bij RTL 7.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen