François Boulangé wordt het gezicht van HISTORY
woensdag 17 januari 2018

François Boulangé wordt het gezicht van HISTORY

Televisiekanaal HISTORY versterkt zijn band met België en Nederland. Voormalig Lingo-presentator François Boulangé wordt het lokale gezicht van de zender. De programmering en de marketing zijn voortaan georganiseerd in het nieuwe Amsterdamse kantoor van A+E Networks Benelux.

HISTORY  is A + E’s eerste volledig Nederlandstalige kanaal dat vanuit de Benelux wordt geprogrammeerd. De eerste aanwinst in de programmering is de dramaserie Black Sails. Op zondag 15 oktober pakt de zender uit met zijn eerste Nederlandstalige productie, Mijn HISTORY moment.  Daarin wordt ingezoomd op persoonlijke verhalen rond bekende historische gebeurtenissen, met Boulangé als interviewer.

A + E Networks Benelux strikte Boulangé als HISTORY-ambassadeur om het lokale gevoel te versterken. Bij het Vlaamse publiek is hij vooral bekend als voormalig presentator van Lingo, maar hij is ook regisseur, eindredacteur, producent, componist en ondernemer. Bij zijn passage in de Nederlandse versie van De Slimste Mens liet hij een mooi staaltje historische kennis zien.

Het is ook niet uitgesloten dat Boulangé in de toekomst een nieuwe quiz krijgt op HISTORY, dit keer met een historisch thema. “We kunnen HISTORY nu veel relevanter maken voor kijkers, adverteerders en sponsors in Nederland en Vlaanderen”, zegt Jessica Haagmans, Regional Director van A + E Networks.

Bron:  A + E Networks/BM

Bericht delen