dinsdag 16 januari 2018

FOX wil wereldrecord tv-kijken vestigen

De animatieserie The Simpsons gaat bij het Amerikaanse FOX haar 500-ste aflevering tegemoet. De omroep wil het vieren met een marathonwedstrijd waarbij fans 200 uur lang moeten kijken. Ter gelegenheid van de op 19 februari (in de VS) uitgezonden 500ste aflevering organiseert FOX in Los Angeles een wedstrijd met als doel bijna 200 uur lang naar een The Simpsons marathon te kijken die dan alle 500 afleveringen moet omvatten.

Wie het daarbij het langst volhoudt wint $ 10,500 (ongeveer € 7900). Men hoopt daarmee ook het wereldrecord tv-kijken te verbreken dat momenteel nog op naam van Nederland staat. Of dat zal lukken lijkt zeer dubieus.

Zes kandidaten hebben in oktober 2011 het wereldrecord tv-kijken gebroken in het BNN-programma Last Man Watching. De die hard tv-kijkers zaten maar liefst 87 uur plus 43 seconden aan de buis gekluisterd in Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Al die tijd kregen ze televisiehoogtepunten van de afgelopen zestig jaar voorgeschoteld.

Terwijl ze hun ogen nauwelijks meer open konden houden, streden de overgebleven kandidaten voor een reis naar het tv-mekka van de wereld: Los Angeles. Roy Soet wist zich tijdens de finale-quiz het best te herinneren wat hij in de 87 uur gezien had en pakte daarmee de hoofdprijs.

Bron: Broadcast Magazine/Totaal TV

 

Bericht delen