dinsdag 16 januari 2018

FOX trekt stekker uit Utopia

De Amerikaanse televisiezender FOX stopt na twee maanden met de uitzendingen van Utopia wegens teleurstellende kijkcijfers. Ook de livestreams zijn gestopt. Het format van Talpa heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. FOX gaat nu herhalingen uitzenden van Masterchef Junior.

De deelnemers, die aanvankelijk een jaar aan het programma zouden deelnemen, vertrekken naar huis. Utopia heeft in de Verenigde Staten weinig publiciteit gegenereerd, ondanks een veelbekeken introductie na afloop van voetbaluitzendingen op zondag. Ook het verplaatsen van het uitzendtijdstip mocht niet baten. De eerste televisie-uitzending in de VS op 7 september trok 4,6 miljoen kijkers. Het programma werd aanvankelijk twee keer per week op prime time uitgezonden. Wegens de matige kijkcijfers was er sinds oktober nog maar één uitzending per week.

In het programma verblijft een groep mensen dag en nacht op een afgesloten terrein dat is uitgerust met camera’s, zodat ze voortdurend door de kijkers kunnen worden gevolgd. De Nederlandse versie wordt met succes uitgezonden door SBS 6. Talpa heeft het het format ook verkocht aan de Turkse televisiezender TV 8 en het Duitse ProSiebenSat.1.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen