dinsdag 16 januari 2018

Fox start tv-zender in Nederland

Het Amerikaanse tv-concern Fox start in augustus met een nieuwe televisiezender in Nederland. Het gaat om een open kanaal met series, films en sportprogramma’s, heeft de NOS gemeld. Voetbalclubs en kabelmaatschappijen hebben dit aan de omroep bevestigd.

Fox wil de komst van de nieuwe zender nog niet formeel bevestigen. Mogelijk komen er over een paar weken meer mededelingen, aldus de woordvoerder. De domeinnaam Foxtv.nl draait al op de domeinnaamservers van moedermaatschappij Fox Inc.

Het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch onderhandelt nog met de kabelmaatschappijen over de voorwaarden voor doorgifte. Onder meer moet nog bepaald worden op welk kanaalnummer de zender terechtkomt.

Fox is sinds vorig jaar eigenaar van de voetbalrechten van de Eredivisie en betaalzender Eredivisie Live. Het bedrijf krijgt de kans vanaf augustus volgend jaar ook samenvattingen op het open net uit te zenden. Het komende seizoen zijn die nog bij de NOS te zien.

Vorige week werd bekend dat Toine van Peperstraten en AVRO-directeur Peter Lubbers overstappen naar Fox. Van Peterstraten, die een kleine twintig jaar voor Studio Sport werkte, zou een voetbalpraatprogramma gaan presenteren.

Bron: Broadcast Magazine/NOS

Bericht delen