woensdag 17 januari 2018

FOX Sports gaat Tweede Divisie uitzenden

FOX Sports gaat de Tweede Divisie uitzenden. De zender brengt vanaf komend seizoen iedere speelronde één live wedstrijd uit de nieuwe voetbalcompetitie. Iedere zondag zijn bovendien de hoogtepunten van alle gespeelde wedstrijden te zien. De Tweede Divisie begint zaterdag 13 augustus met de wedstrijd FC Lienden – Jong Vitesse.

Fox Sports heeft de uitzendrechten voor een periode van 5 jaar zeker gesteld. Rob Labree, Director Programming & Production FOX Sports: “Met een aanbod van Eredivisie, Jupiler League en KNVB Beker is FOX Sports de ware thuisbasis van het Nederlandse voetbal. We zijn dan ook heel blij dat we de Tweede Divisie aan dat rijtje kunnen toevoegen en deze competitie vanaf de start een mooi podium kunnen bieden.”

De 14 amateurclubs die toetreden tot de Tweede Divisie zijn tevreden. Ad Westerhof, lid van het bestuur van CV Tweede en Derde Divisie en tevens voorzitter van AFC: ‘’Voor de clubs gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Eindelijk krijgt het amateurvoetbal de aandacht die het verdient. We kijken uit naar de samenwerking met FOX Sports.’’

De Tweede Divisie op FOX Sports is een initiatief van het samenwerkingsverband tussen producent Southfields, sportmarketingbureau Sports Exposure en CWO Consultancy & Marketing. Namens het samenwerkingsverband zegt Arthur Zuijderwijk, tevens directeur van producent Southfields: ‘’Met de komst van de Tweede Divisie is de piramide in het voetbal compleet. We zijn verheugd een bijdrage te leveren om de Tweede Divisie een gezicht te geven op televisie. Wij geloven heilig in de kracht van het amateurvoetbal. De clubs in de Tweede Divisie worden op een professionele wijze in beeld gebracht en krijgen hiermee een landelijk podium.”

Bron: FOX Sports/Broadcast Magazine

Bericht delen