woensdag 17 januari 2018

FOX Sports blijft duurder voor Ziggo-klanten

Het Gerechtshof van Amsterdam heeft dinsdag een voorlopige uitspraak gedaan in de door VodafoneZiggo aangespannen procedure met betrekking tot de doorgifte van het live Eredivisie voetbal.

Hierbij is het standpunt van VodafoneZiggo voorlopig overgenomen en kan het kabelbedrijf ook na 31 juli FOX Sports Eredivisie blijven doorgeven aan voormalige UPC-klanten op basis van de huidige, voor consumenten ongunstige, voorwaarden. 

In een eerdere uitspraak oordeelde de Rechtbank van Amsterdam vorige maand dat VodafoneZiggo nieuwe afspraken moest maken met Eredivisie Media & Marketing over de doorgifte van de FOX Sports Eredivisie zenders aan voormalige UPC-klanten. In hoger beroep heeft het Gerechtshof nu voorlopig anders geoordeeld. 

Dit is een teleurstellende uitkomst, met name voor de klanten van Ziggo, want zij zijn hiervan vooralsnog de dupe. Eerder deze maand berichtte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nog dat het nieuwe samenwerkingsmodel met betrekking tot de doorgifte van FOX Sports Eredivisie positief uitpakt voor de consument.

Een woordvoerder van Eredivisie Media & Marketing (EMM) verwondert zich over het gevecht dat Ziggo voert: “De consument is hiervan de dupe. Klanten van een groot aantal tv-aanbieders profiteren al bijna een jaar lang van fors lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie. Het is opmerkelijk dat Ziggo daarentegen al een jaar lang geen enkele intentie toont om die voordelen ook aan hun klanten te gunnen. Sterker nog, in plaats daarvan wringen ze zich in allerlei bochten en rechtszaken om dat klantvoordeel juist zo lang mogelijk uit te stellen.”

Het betreft een uitspraak in kort geding, waardoor het vonnis nog niet definitief is. Eredivisie Media & Marketing (EMM) beraadt zich op de mogelijke vervolgstappen. De woordvoerder: “We blijven ons onverminderd inzetten om zoveel mogelijk mensen het Nederlandse voetbal te laten beleven, met alle clubs en hun helden. Dat is en blijft onze ambitie, in samenwerking met alle tv-aanbieders dus ook met Ziggo. Waarbij iedereen kan profiteren van de gunstige nieuwe voorwaarden, ongeacht bij welke tv-aanbieder men zit.”

Wie abonnee is van Ziggo (formeel inmiddels VodafoneZiggo) en graag FOX Sports in het pakket wil, betaalt daarvoor € 17,95 per maand. Dat is ongeveer een tientje meer dan abonnees van FOX Sports betalen bij concurrerende aanbieders als KPN. FOX Sports eiste van VodafoneZiggo een vergoeding per abonnee, dus ook voor degenen die geen prijs stellen op het Eredivisie-pakket.

Bron: FOX Sports/BM

Bericht delen