woensdag 17 januari 2018

Format Holland's Next Top Model aangepast

Holland’s Next Top Model heeft een metamorfose ondergaan. Vanaf dinsdag 30 augustus is het programma terug bij RTL 5 in een nieuw jasje. Naast fotoshoots, castings en catwalkshows worden de meisjes dit seizoen ook beoordeeld op social media.

Begrijpen ze het grote belang dat social media spelen in het modellenleven en nemen ze zichzelf serieus als merk? Hoe vertaalt een pretty face zich naar een populaire Instagram foto of een trouwe fan schare op Facebook? Zijn de aspirant modellen, naast hun knappe uiterlijk, in staat op de social kanalen genoeg volgers te krijgen, te boeien en te houden?

Ook de jury heeft dit seizoen een flinke vernieuwing ondergaan. Onder de leiding van presentatrice Anouk Smulders, beoordeelt coach Fred van Leer de meisjes voor het eerst als vast jurylid, uiteraard op geheel eigen wijze. Fashionfotograaf Alek Bruessing, het tweede nieuwe vaste jurylid, let vooral kritisch op authenticiteit. Door wie alle social media selfies, foto’s en vlogs worden beoordeeld, is nog niet bekend.

Holland’s Next Top Model wordt geproduceerd door Endemol Shine Nederland en is te zien vanaf dinsdag 30 augustus om 20.30 uur bij RTL 5.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen