FNV en NVJ gaan petitie aanbieden in Den Haag
zaterdag 13 juli 2019

FNV en NVJ gaan petitie aanbieden in Den Haag

De FNV en NVJ zijn tegen het voorstel van het kabinet om opnieuw te snijden in de publieke omroep. De bezuiniging zal vele programma’s treffen. En iedereen die meewerkt aan de programma’s.

Sinds 2010 is er al 250 miljoen euro bezuinigd op de publieke omroep. En nu komt er weer een bezuiniging van tientallen miljoenen aan. De onzekerheid voor de mediamakers groeit, en de kwaliteit van programma’s staat nog verder onder druk. Ook de maatschappelijke positie van de publieke omroep wordt steeds verder uitgehold.

FNV en NVJ melden: ‘De afgelopen weken zijn we met onze ijsjestour langs de publieke omroepen gegaan om omroepmedewerkers te ontmoeten en handtekeningen op te halen voor de petitie ‘Publieke Omroep, juist nu!’ We spraken veel mediamakers die zich zorgen maken over de bezuinigingen.

Wij vinden het belangrijk dat mediamakers meer werkzekerheid en een goed inkomen krijgen, er genoeg geld beschikbaar is om te investeren in programma’s en techniek, en dat de publieke omroep haar belangrijke taak binnen de democratie kan blijven uitvoeren. Op dinsdag 10 september gaan we naar Den Haag om de petitie te overhandigen en om politici te laten zien dat de bezuinigingen op de publieke omroep moeten stoppen.’

De petitie is hier te vinden en inmiddels 12.221 keer ondertekend.

Bron: NVJ/BM

Bericht delen