Floortje Dessing gaat terug naar het einde van de wereld
donderdag 30 januari 2020

Floortje Dessing gaat terug naar het einde van de wereld

Floortje Dessing bezocht de afgelopen zes jaar de meest bijzondere plekken ter wereld en ontmoette veel inspirerende mensen die hun droom achterna zijn gegaan. Hoe is het nu met de Amerikaanse Maggie in Nepal? Hoe gaat het met de krachtige ‘oervrouw’ Miriam en haar oudere echtgenoot in Nieuw-Zeeland? En hoe vergaat het dierenarts Joe op het extreem geïsoleerde eiland Sint-Helena?

In Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld gaat Floortje terug naar mensen die ze de afgelopen jaren bezocht. Wonen ze nog aan het einde van de wereld of heeft hun leven een bijzondere wending genomen?

Naast vijf afleveringen met oude bekenden reist Floortje ook met Het Rode Kruis terug naar Jemen, het land waar nog steeds een enorme humanitaire ramp plaatsvindt. Ze maakt daar het verhaal dat ze eerder niet kon maken omdat ze het grootste deel van haar verblijf in een schuilkelder zat en voortijdig het land moest verlaten. Hoe is de situatie op dit moment? Wat is er veranderd ten opzichte van de vorige keer? Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf 20 februari iedere donderdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Floortje Dessing: “Ik heb in zes seizoenen heel veel inspirerende mensen op bijzondere plekken ontmoet en met vrijwel allemaal hebben we af en toe nog contact. Voor veel van onze hoofdpersonen is er na mijn eerste bezoek flink wat veranderd. Dat was voor mij aanleiding om deze serie te gaan maken. Het is ook een vraag die veel kijkers stellen bij het zien van onze reportages: houden ze dit vol? Blijft zo’n paradijs aantrekkelijk? Of in het geval van Maggie: gaat het haar lukken om haar droom te verwezenlijken om naast een weeshuis ook een school te bouwen om kinderen een toekomst te bieden?”

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen