dinsdag 16 januari 2018

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring

Flikken Maastricht van producent Eyeworks is dit jaar de grote winnaar van de Gouden Televizier-Ring. De politieserie van AVROTROS zat voor het tweede jaar op rij bij de laatste drie genomineerde tv-programma’s en neemt de felbegeerde ring mee naar huis.

Remco van Leen, Mediadirecteur AVROTROS: “De Gouden Televizier-Ring 2014 is een bekroning voor Flikken Maastricht. Dit is een opsteker voor de cast én de makers die al acht jaar lang met professionaliteit en enthousiasme aan de serie werken. En natuurlijk zijn we ook dankbaar en trots op de trouwe achterban van Flikken Maastricht die onze serie vanaf het allereerste begin omarmd heeft. We hopen, met hen, dat er nog vele jaren Flikken Maastricht zullen volgen.”

De Gouden Televizier-Ring, de enige publieksprijs voor televisieprogramma’s, kende dit jaar drie genomineerden: Flikken Maastricht (AVROTROS), Penoza (KRO) en SynDROOM (RTL 4). De prijs werd donderdag voor de 49ste keer uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2014, dat rechtstreeks door AVROTROS werd uitgezonden vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Dit jaar maakte Ilse de Lange de winnaar van de Gouden Televizier-Ring bekend. De centrale presentatie was in handen van AVROTROS-presentator Jan Smit.

Chantal Janzen werd gekozen tot beste televisievrouw en won de Zilveren Televisie-Ster van 2014. Humberto Tan won de Zilveren Televizier-Ster bij de mannen. De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma ging dit keer naar Checkpoint (EO). De Televizier Talent Award ging naar acteur Ruud Feltkamp (GTST Quiz).

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing wordt georganiseerd door televisiegids Televizier.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen