Financiering Songfestival waarschijnlijk rond
maandag 25 november 2019

Financiering Songfestival waarschijnlijk rond

De financiering van het Eurovisie Songfestival, volgend jaar in Rotterdam, lijkt rond te komen. Volgens Minister Slob staan “alle seinen op groen” om een bedrag uit de Algemene Mediareserve te halen.

Slob zegt dat er door meevallende reclame-inkomsten meer geld is dan oorspronkelijk gedacht. Bedragen noemt hij niet, volgende week verwacht hij meer duidelijkheid te kunnen geven. In de pot met reserves zit geld dat al voor de omroepen is gereserveerd. De overheid trekt dus geen extra geld uit.

Slob waarschuwt dat als er geld uit de reserves gehaald wordt, het niet meer aan andere zaken kan worden uitgegeven. De omroepen zullen dus met elkaar moeten bekijken of ze het er mee eens zijn.

De totale begroting van het Eurovisie Songfestival is 26,5 miljoen euro. De NPO draagt 2,5 miljoen euro bij, omroep AVROTROS 2 miljoen. De EBU (European Broadcasting Union) draagt 9,6 miljoen bij. Blijft er 12,4 miljoen euro over, waarvoor de NPO een verzoek bij de overheid heeft gedaan. Dat geld zou dus eventueel uit de reserves van de omroepmiddelen kunnen komen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen