Finale Heel Holland Bakt trekt ruim 2,3 miljoen kijkers
zondag 8 mei 2022

Finale Heel Holland Bakt trekt ruim 2,3 miljoen kijkers

Het negende seizoen van Heel Holland Bakt is tot een feestelijk eind gekomen, met als winnaar de 30-jarige Enzo uit Amsterdam. Hij stond in de finale met Zeinab en Tom.

De finalisten waren enorm aan elkaar gewaagd, het bleef tot het laatste moment spannend wie zou winnen. Enzo, die in de tent voornamelijk vegan bakte, wist de jury keer op keer te imponeren met zijn baksels. Hij heeft zichzelf continu uitgedaagd, dit bleef ook bij de jury niet onopgemerkt.

De uitzending van Heel Holland Bakt op NPO 1 trok zaterdag 2.357.000 kijkers en is daarmee het best bekeken programma van de dag, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Het marktaandeel was 40,7 procent.

Het programma begon met presentator André van Duin, die zich hardop afvroeg waarom Heel Holland Bakt eigenlijk nog nooit een Televizier-Ring heeft gewonnen. Het succes van het programma is volgens hem te danken aan deze ingrediënten: een bakker die je niet kan verstaan, een vrouw die van een drol een gebakje kan maken en een presentator die steeds in de weg loopt.

Naast de gezelligheid tussen André van Duin en juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, moest er natuurlijk vooral hard gewerkt worden door de overgebleven bakkers in de tent. In de finale kregen de drie finalisten twee opdrachten. Enzo, Tom en Zeinab moesten van start met de technische opdracht: zes kersjes. Maar dé opdracht van de finale was natuurlijk het bruidsbuffet. Verspreid over twee dagen hebben de bakkers 7,5 uur de tijd gekregen om hieraan te werken.

Doorbakken, het toetje van Heel Holland Bakt, is zondag 8 mei om 21.30 uur bij MAX op NPO 1 te zien. Later dit jaar vinden de opnames plaats voor alweer het tiende seizoen van de bakwedstrijd. Opgeven kan nog maar één week, via heelhollandbakt.nl/aanmelden.

Heel Holland Bakt, geproduceerd door Blue Circle, is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off, naar een format van Love Productions.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Roland J. Reinders/MAX

Bericht delen