Filemon Wesselink stapt over naar PowNed
donderdag 15 september 2022

Filemon Wesselink stapt over naar PowNed

Filemon Wesselink (43) gaat aan de slag voor omroep PowNed. De programmamaker en presentator was de voorbije jaren een van de gezichten van BNNVARA.

Wesselink maakt vanaf 2005 televisie, eerst voor BNN en later BNNVARA. Hij brak door met programma’s als Try before you die en Spuiten en Slikken. De laatste jaren bracht hij documentaireseries op de buis met Filemon Slaat Door (2017), Het is hier autistisch! (2018) en Vreemdgaan met Filemon (2019) en, vorig jaar, Filemon en de complotten en Ik heb iemand gedood.

Filemon Wesselink : “Ik ken Rutger Castricum en Dominique Weesie al erg lang en merkte dat we een goede klik hebben. Toen we afgelopen jaar spraken over de ontwikkelingen bij de omroep en de programma’s die PowNed tegenwoordig maakt, kwamen de gesprekken op gang over een samenwerking. Dat voelde goed aan. Wat mij aanspreekt is dat PowNed de steen in de vijver durft te gooien en tegen de stroom ingaat. Ik kijk er ontzettend naar uit om voor de omroep mooie programma’s te gaan maken, die zowel journalistiek als amusant zijn.”

Wesselink en PowNed werken aan een aantal verschillende ideeën waarvan het de bedoeling is dat het eerste programma begin 2023 op televisie komt.”

Bron: PowNed/AD/BM

Bericht delen