dinsdag 16 januari 2018

FC Klap komt met Top 2000-tijdschrift

Het stemmen voor de Top 2000 van Radio 2 is in volle gang. Wordt het Bohemian Rhapsody of steken The Eagles of Boudewijn de Groot daar een stokje voor? Misschien komt er dit jaar wel een andere artiest om de hoek kijken die Queen van de nummer-1 positie stoot?

December is traditiegetrouw Top 2000-maand. De Top 2000 a gogo viert dit jaar haar 10-jarige jubileum en de Top 2000 is al jarenlang het best beluisterde radioprogramma in de laatste week van het jaar. Dat schreeuwt om een vervolg en dus verschijnt het succesnummer op radio, tv en online dit jaar voor het eerst ook in print. Uitgeverij FC Klap maakt een honderd pagina’s dik bewaarnummer, inclusief ‘de lijst der lijsten’.

Interviews met Leo Blokhuis, Matthijs van Nieuwkerk en het gesprek met Emile Roemer en Rob de Nijs zetten de toon. Maar ook de ‘kleine voetnoten bij de popgeschiedenis’, 3 x 2 generaties over hun muziekliefde, de opvallendste kapsels uit de popmuziek, wat luistert Marco Borsato in zijn vrije tijd, wat zijn de beste popfoto’s van Govert de Roos, wat is het verhaal achter I am the walrus?

In gedrukte vorm geeft de Top 2000 een exclusief kijkje achter de schermen: het presentatie-elftal van Radio 2 vertelt wat hun hart sneller doet kloppen en de makers van de Top 2000 a gogo schrijven over hun filmpjes.

Bron: FC Klap

Bericht delen