FBoy Island van HBO Max naar Prime Video
donderdag 11 juli 2024

FBoy Island van HBO Max naar Prime Video

Prime Video breidt haar Nederlandse aanbod uit met een gevarieerd aanbod nieuwe series en films, compleet nieuwe formats en realityprogramma’s. Daartoe behoort FBoy Island. Dat is een humoristisch datingprogramma, gepresenteerd door Gwen van Poorten en Jani Kazaltzis en zal vanaf 15 augustus op Prime Video te zien zijn.

Drie vrouwen reizen af naar een tropische bestemming met een groep zelfbenoemde ‘Nice Guys’ en ‘FBoys’. Sommige zoeken ware liefde, anderen zijn er alleen voor het geld. Het is aan de vrouwen om te ontdekken wie de Nice Guys en wie de Fboys zijn. De serie is geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland. Executive Producer Loes Griekspoor geeft een toelichting op het project.

Was het ingewikkeld om het format bij Prime Video onder te brengen nadat HBO Max het eerste seizoen heeft uitgezonden?
“Nee, dat viel mee. Het is natuurlijk ook een titel die al bekend is en het erg goed doet in het buitenland. FBoy Island is ook te zien in Denemarken, Australië, Zweden, Spanje en Nieuw-Zeeland. Het is jammer dat HBO Max geen Nederlandse producties meer laat maken, maar Prime Video doet dat nu volop. Bovendien zijn we erin geslaagd deze Nederlandstalige versie ook onder te brengen bij het Belgische Streamz.”

FBoy Island

Zijn er weer drie vrouwen en 16 mannen in het nieuwe seizoen?
“Dit seizoen zullen drie vrouwen het spel spelen en zullen 18 mannen hen proberen te overtuigen dat ze Nice Guy zijn. Het vorige seizoen speelde zich af in de Dominicaanse Republiek en de opnames hebben deze keer plaatsgevonden in Phuket, Thailand. Daar hebben we in 22 draaidagen acht afleveringen opgenomen.”

Wat zijn de grootste uitdagingen bij deze productie?
“Het is een grote productie in het buitenland met meer dan 50 man crew, waarvan een groot deel lokaal, en 20+ cast. Dus zorgen dat alle neuzen dezelfde richting op staan en blijven staan is altijd een uitdaging. Echter zorgde de zeer capabele crew in combinatie met een hele fijne, meewerkende cast ervoor dat het allemaal soepel verliep. Op een enkeling na, vooral uit de technische crew, hebben we dit seizoen gemaakt met een heel nieuw team.”

Credits FBoy Island
Opdrachtgevers: Amazon Prime en Streamz
Productiebedrijf: Warner Bros International Television Producties Netherlands
Producent: Michiel van der Hoeven
Head of Programmes: Jasper Geel
Regie: Sicco Dinnissen
Uitvoerend producent: Loes Griekspoor
Productieleiding: Tom Nierop
Eindredactie: Wendy Groeneweg
Redactie: Noortje Hooghiem, Pip Gunzeln, Leonie de Preter, Natan Bylois, Loes Vijgen, Yvet Driessen
Productie: Jeanette Klijmij, Sam Benkirane, Anieck van Maaren, Luna Kaldenbach
Verslaggeving: Wouter van Couwelaar, Marije Harteman, Evert Brouwer, Elke van Esser
Local producer: Marith Zindel
Camera: Vincent Stam, Jeroen van Zuilen, Gijs Wilbers, Michel Welsing, Michael de Moor, Sven ten Broek, Jasper Diepeveen, Bart Faber, NAF Oortgijsen
Montage: Danny Gordijn, Carolien Rozema, Mike Huijgen, Jens Binnekamp, Boudewijn Kappel, Duco Racké, Hidde Bosscha, Bart Visser, Dennis Brundel, Koen Snelting, Ivanka Bouma
Geluid: Boyke Bruinhardt, Linray Pormes, Thomas Meijer, Toon van Craeyevelt, Ryan William
Presentatie: Gwen van Poorten, Jani Kazaltzis
Visagie: Clayton Leslie
Styling: Tommy Driessen
Vormgeving: Daan Kramer
Lengte: 50 minuten
Aantal afleveringen: 8
Aantal draaidagen: 22
Locatie: Thailand, Phuket
Gedraaid op: Fx9, Ronin 4D
Datum première: 15 augustus, Amazon Prime en Streamz

Bron: BM
Foto’s: Warner Bros. ITPN

Bericht delen