dinsdag 16 januari 2018

Facility House neemt Red House in gebruik

Facilitair bedrijf Facility House neemt 8 maart een nieuw gebouw voor zijn ENG camera- uitgifte in gebruik op het Media Park: het zogeheten Red House. Het rode pand ligt naast gebouw De Matrix waar behalve Talpa ook het hoofdkantoor en een montageafdeling van Facility House zijn gevestigd.

Het markante Red House biedt heeft een oppervlakte van 477 m2, waarvan 340 m2 bedrijfsruimte (op de begane grond) en 137 m2 kantoorruimte (op de verdieping). Jouke Post van xx Architecten ontwierp het gebouw volgens de IFD methode: Industrieel Flexibel Demontabel bouwen. Het is een duurzaam gebouw dat hiermee zijn derde bestemming krijgt. Eerder stond het gebouw vijf jaar in Rotterdam, waar het dienst deed als Kinderkunsthal Villa Zebra. Vervolgens verhuisde Villa Zebra voor een aantal jaren naar Hoogvliet als tijdelijke uitbreiding voor een basisschool. En nu dus, weer als nieuw, op het Media Park. In 2002 ontving het gebouw de Job Dura prijs.

Directeur Huyp Pieterse van Facility House is tevreden met de nieuwe locatie voor camera-uitgifte: “Met dit gebouw kunnen we al onze ENG-afdelingen zoals planning, sales, account management, opleidingen, technische dienst en camera-uitgifte onder één dak centraliseren. Vanuit het Red House kunnen we bovendien onze Hilversumse klanten nog beter bedienen. Onze postproductieafdeling ligt direct naast de uitgifte zodat gedraaid materiaal zonder tijdverlies kan worden ingeladen voor montage. Het duurzame en eigenzinnige karakter van het Red House past bovendien uitstekend bij onze identiteit.”

Media Park Beheer was verantwoordelijk voor de verplaatsing en bouw van het Red House. Directeur Jacco Zwerver: “We zijn ontzettend blij met deze uitbreiding op het Media Park en zeer trots op het eindresultaat. Het toont eens te meer aan dat het Media Park nog altijd groeit. Bovendien past het hergebruik van Villa Zebra goed in de duurzaamheidsdoelstelling van het Media Park.”

Bron: Facility House/Media Park Beheer

Bericht delen