dinsdag 16 januari 2018

Eyeworks maakt film Nova Zembla in 3D

Reinout Oerlemans gaat zijn tweede film regisseren, een episch avonturendrama over Nova Zembla in 3D. Deze Eyeworks-productie is gebaseerd op de historische zeereis onder leiding van Willem Barentsz, die via de Noordelijke route naar Indië voer op zoek naar fortuin en waarbij de bemanning onder erbarmelijke omstandigheden moest overwinteren op Nova Zembla. Nova Zembla is de eerste Nederlandstalige speelfilm die in de derde dimensie te zien zal zijn in de bioscoop.

Reinout Oerlemans: “Dit verhaal heeft op mij als kind al ontzettend veel indruk gemaakt; de overlevingsdrang, de doorzettingskracht en de onvoorstelbare heroïek, dat ik langer met het idee in mijn hoofd zat hier een speelfilm van te maken, iets dat gek genoeg nog niet eerder gebeurd was. Het is een groots, ontroerend verhaal, dat plaats vond op een cruciaal punt in de Nederlandse geschiedenis, op het moment dat de jonge Republiek Holland zelf aan het overleven was ten opzichte van de Spaanse overheersing. Ik wil proberen de grootsheid van het verhaal te ‘pakken’, de verschrikkingen maar ook de ontlading bij de terugkomst in Amsterdam. En dat in 3D, iets dat nog niet eerder gebeurd is in Nederland. Door het denken in 3D gaat er ook voor mij een nieuwe dimensie open en door samen te kunnen werken met de experts uit Hollywood, zijn we goed op de hoogte van de allerlaatste technische ontwikkelingen.”

Nova Zembla wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. De opnames vinden deze zomer plaats op verschillende locaties over de hele wereld. De casting voor de hoofdrollen is in volle gang.

Bron: Benelux Film Distributors/Broadcast Magazine

Bericht delen