dinsdag 16 januari 2018

Excuses Knevel voor MH17-vraag

EO-presentator Andries Knevel heeft zijn excuses aangeboden voor een vraag die hij maandagavond stelde aan de zus van een slachtoffer van vlucht MH17. Op sociale media als Twitter hadden honderden mensen zich beklaagd over de vraag van Knevel “hoe haar broer eraan toe zou zijn”.

De presentator schreef na de uitzending van Knevel & Van den Brink op Twitter: “Ik heb in het gesprek van vanavond met Leonie, zus van de omgekomen Erik een vraag gesteld die niet gepast was. Dat spijt mij zeer.”

Het is niet voor het eerst dat journalisten in de fout gaan in de berichtgeving over vlucht MH17. Het tv-programma EenVandaag bood excuses aan nadat verslaggever Caroline van den Heuvel in een uitzending een passage uit een dagboek had voorgelezen dat op de rampplek lag.

Een journalist van SkyNews, Colin Brazier, concludeerde na het oppakken van een roze waterfles en sleutels in het rampgebied: “Dit lijkt me een koffer van een klein meisje.” De journalist voegde er zelf direct aan toe: “Ik geloof niet dat we dit moeten doen”. Later sprak hij van een ernstige inschattingsfout.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen