Ewout Genemans volgt Rotterdamse politie in Bureau Rotterdam
maandag 2 oktober 2023

Ewout Genemans volgt Rotterdamse politie in Bureau Rotterdam

Vanaf dinsdag 10 oktober volgt Ewout Genemans wederom de hulpdiensten van de politie, dit seizoen in Rotterdam. Met de Bureau-reeks bezocht Ewout al eerder de steden Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Arnhem.

Bureau Rotterdam wordt geproduceerd door No Pictures Please en is vanaf 10 oktober wekelijks te zien om 20.30 uur bij RTL 4.

Rotterdam slaapt nooit, heeft ruim 660.000 inwoners en is qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland. Rotterdam heeft te maken met jeugdcriminaliteit, verkeersongelukken, overlast en drugsgerelateerde misdaad. De agenten worden dagelijks geconfronteerd met zeer uiteenlopende situaties. Ewout volgt het op de voet en geeft zo de kijker een unieke blik achter de schermen van het reilen en zeilen bij de politie.

Over Bureau Rotterdam
In Bureau Rotterdam loopt Ewout Genemans een half jaar lang mee met de politie. Op alle bureaus is Ewout meteen kind aan huis en deelt hij het wel en wee van de agenten. Brian, Keashia, Andrea, Alex, Wouter, Lindsey, Joyce, Nadia, Guido, Jacco, Anouk, Robin en Ulubat stellen de achterbank van hun politie auto’s aan Ewout en zijn team ter beschikking.

Hij volgt de koppels – dag en nacht – tijdens hun hulpdiensten en maakt van alles met ze mee. Van het achtervolgen en oppakken van dieven tot kinderen die met wapens rondlopen. Van verkeersongelukken en vechtpartijen tot aan mensen met verward gedrag en gedachten van zelfdoding. Ewout leeft in allerlei heftige situaties met de agenten mee. Hij gaat met ze in gesprek en leert zo de mens achter het uniform kennen.

Ewout Genemans: “Dit is alweer het vijfde seizoen en het blijft bijzonder om een programma te maken met de politie. Zij werken onder zoveel druk en wij mogen dat van heel dichtbij meemaken. We leren de agenten goed kennen en zien een kant die voor veel mensen juist niet toegankelijk is. Met Bureau Rotterdam kunnen we dat delen en laten zien waar deze agenten dagelijks mee dealen. Rotterdam is een prachtige stad, vol mooie mensen maar ook vol met uitdagingen en misdaad. Dit seizoen zien we dan ook dat ondanks de druk, de politie iedere dag weer op een menselijke manier het werk voor de burger probeert te doen.”

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: Tom Cornelissen/RTL

Bericht delen