Even tot hier keert op 6 april terug
zaterdag 30 maart 2024

Even tot hier keert op 6 april terug

Het is bijna tijd voor het elfde seizoen van Even tot hier, het programma waarin met liedjes, een quiz en veel grappen het nieuws van de afgelopen week passeert. Elke aflevering zit vol met vaste ingrediënten.

Zo delen presentatoren Jeroen Woe en Niels van der Laan elke week plaagstootjes uit aan hun muzikale begeleider Miguel Wiels, is er een liedje van een minuut over een moeilijk onderwerp en komt een zanger of band langs om een hit te zingen met een tekst die is aangepast aan de actualiteit.

Even tot hier is weer te zien vanaf 6 april om 21.16 uur op NPO 1. Het is een coproductie van BNNVARA en MediaLane. In 2022 won het programma de Gouden Televizier-Ring.

Jeroen Woe: “Wij zijn van de vaste routines. Dat geeft houvast. Het schrijfschema van Even tot hier is ook echt in blokken ingedeeld. Eerst dit, dan dat, dan dat. Het eerste wat we maken is altijd het liedje van een minuut over een best wel ingewikkeld onderwerp. Daar zit een hele animatie achter en dat kan pas gemaakt worden nadat wij klaar zijn. We zijn zelfs zo van de vaste patronen, dat we tijdens de vergaderingen en het brainstormen altijd op dezelfde stoel zitten. Daar zijn we vrij autistisch in.”

“We zijn weleens anders gaan zitten, maar dat voelde niet goed. Het bord met ons schrijfschema moet ook altijd op precies dezelfde plek hangen. In het dagelijks leven ben ik helemaal niet zo geordend. Ik plan niks, heb geen discipline en stel alles tot het laatste moment uit. Als iets dinsdagochtend af moet, begin ik de avond daarvoor pas. Heb ik altijd al gehad. Mijn eindexamens van de middelbare school heb ik de ochtend voor het examen pas geleerd. Maar wel gehaald, wonderlijk genoeg. Ik heb nog niet meegemaakt dat die methode niet werkte. Dus voorlopig houd ik dat in mijn gewone leven nog even vol. Maar binnen Even tot hier kom ik daar niet mee weg en gedij ik juist goed op structuur.”

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen