Eurovisie Songfestival uitgesteld tot 2021
woensdag 18 maart 2020

Eurovisie Songfestival uitgesteld tot 2021

Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar niet door, zo is woensdagmiddag bekendgemaakt door de European Broadcasting Union. Het liedjesfestijn zal in plaats daarvan plaatsvinden in 2021.

Het Eurovisie Songfestival zou dit jaar voor het eerst in veertig jaar in Nederland plaatsvinden, maar vanwege het coronavirus is besloten om het festival ditmaal over te slaan.

Het Eurovisie Songfestival stond gepland om op 12 mei van start te gaan in Rotterdam. Onlangs werd bekendgemaakt dat Jeangu Macrooy voor Nederland op het podium zou staan. De zanger zou in de finale verschijnen met het nummer Grow. Maar sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er flink wat maatregelen getroffen en evenementen met meer dan honderd mensen zijn afgelast.

Veel was al geregeld voor het liedjesfestijn, waaronder het presentatieteam. Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit stonden al in de startblokken. Ook Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, had een presentatieklus te pakken: zij zou de rol van ‘online-host’ op zich nemen.

De drie organiserende omroeporganisaties NPO, NOS en AVROTROS zeggen begrip voor het besluit te hebben. “Dit besluit was onvermijdelijk”, zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO. “Gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen.”

Hoofdproducent Sietse Bakker begrijpt dat veel mensen teleurgesteld zijn dat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet doorgaat. “Enige relativering past daarbij, want tegelijkertijd beseffen we ook dat dit besluit en de gevolgen ervan verbleken bij de uitdagingen waar mensen voor staan die, direct of indirect, zijn getroffen door het coronavirus en de moeilijke, maar nodige maatregelen.”

Bron: NOS/RTL Boulevard/BM

Bericht delen