Eurovisie Songfestival gaat door, maar met strenge maatregelen
woensdag 3 februari 2021

Eurovisie Songfestival gaat door, maar met strenge maatregelen

Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar in aangepaste vorm gehouden. Dat betekent onder meer een editie op anderhalve meter, met scherpe coronamaatregelen waarbij alle 41 artiesten in Rotterdam Ahoy kunnen optreden.

Deze vorm is een van de vier scenario’s waar de organisatie rekening mee houdt in verband met corona. “Of er ook publiek aanwezig kan zijn bij de shows en de activiteiten in gaststad Rotterdam wordt op een later moment besloten”, zegt uitvoerend producent Sietse Bakker.

“Helaas is het gezien de aanhoudende omstandigheden onmogelijk om het evenement te houden zoals we dat gewend zijn”, aldus organisator Martin Österdahl. Volgens de organisatie is het mogelijk om af te schalen wanneer dat nodig is. Maar het is ook mogelijk om in beperkte mate juist op te schalen als daar richting mei zicht op is.

De eerder aangewezen presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit zullen het Eurovisie Songfestival presenteren. YouTuber Nikkie de Jager maakt online video’s rondom het evenement.

De finale van het Eurovisie Songfestival 2021 is op 22 mei. In dezelfde week zijn op dinsdag en donderdag twee halve finales (18 en 20 mei) waarin de deelnemende landen zich proberen te kwalificeren voor de finale.

Namens Nederland strijdt Jeangu Macrooy dit jaar om de winst op het Eurovisie Songfestival. De zanger zal binnenkort bekendmaken welk nummer Grow zal vervangen, omdat alle deelnemende liedjes uit 2020 zijn uitgesloten.

Bron: NOS/BM

Bericht delen