Eurovisie Songfestival 2020: vijf steden officieel in de race
woensdag 10 juli 2019

Eurovisie Songfestival 2020: vijf steden officieel in de race

Woensdagmorgen hebben Arnhem, ‘s-Hertogenbosch, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht hun bidbooks aangeboden aan het organisatiecomité van het Eurovisie Songfestival. Dit betekent dat deze vijf steden officieel in de race zijn om gaststad te worden van het Eurovisie Songfestival 2020. Steden en regio’s hadden tot woensdag 12.00 uur om een bidbook in te leveren. Shula Rijxman, voorzitter raad van bestuur van de NPO, nam de bidbooks in ontvangst.

Shula Rijxman: “Het is fantastisch om te zien met welk enthousiasme en aandacht deze vijf steden gewerkt hebben aan hun bidbooks. Een enorme klus die laat zien dat het Eurovisie Songfestival nu al door Nederland wordt omarmd. Dat is fantastisch omdat we hopen dat echt heel Nederland het Eurovisie Songfestival gaat meebeleven. Welke stad het straks ook wordt: ik bedank alle steden voor het werk dat ze hebben verzet en ik verheug me met al die mooie voorstellen die hier liggen nu al op dit prachtige evenement.”

bidbooks600

De komende periode zullen de ingeleverde bidbooks door de organisatie worden beoordeeld en worden er werkbezoeken gepland om onder andere de verschillende venues te bekijken. De organisatie streeft ernaar om de uiteindelijke gaststad in augustus bekend te maken.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Bron: NPO/BM

Bericht delen