woensdag 17 januari 2018

Eurosport scoort met Giro d'Italia

Tom Dumoulin heeft zondag de Ronde van Italië gewonnen. De kopman van Team Sunweb troefde zijn concurrenten af in de afsluitende tijdrit en pakte zo als eerste Nederlander ooit de eindzege in de Giro d’Italia.

Het sportevenement was in Nederland alleen live te zien bij Eurosport 1. De zender behaalde met het verslag gemiddeld 778.000 kijkers, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. De huldiging was goed voor 1.001.000 kijkers. Dat is een zeldzaam hoog aantal voor de zender van Discovery Communications. Volgens Eurosport werden 1.781.000 kijkers bereikt op het moment dat Dumoulin won. Momenteel is Eurosport 1 beschikbaar in 59 landen en 20 talen en kan daarmee 240 miljoen kijkers bereiken.

Gijs Poortman, zendermanager van Eurosport: “Dit zijn voor ons spectaculaire kijkcijfers en het overtreft zelfs onze verwachtingen. Dus ja, het mag voor zich spreken dat we daar erg blij mee zijn. We realiseren ons dat dit zeker niet onze verdienste is, maar die van het laten zien van topsport van de bovenste plank. Met Dumoulin in de hoofdrol. En natuurlijk zijn we blij dat de kijkers ons zo massaal hebben weten te vinden. Dit zorgt voor een geweldige impuls voor onze ambitie om in Nederland verder te groeien als ‘Home of Cycling’.”

Bron: BM

Bericht delen