dinsdag 16 januari 2018

Eurosport mediapartner van dance4life

Eurosport Benelux heeft een mediapartnership gesloten met dance4life, de Nederlandse non-profit organisatie die zich inzet voor het terugdringen van de verspreiding van hiv en aids. De samenwerking behelst onder meer het ter beschikking stellen van communicatiekanalen.

Dance4life wil jongeren inspireren om de verspreiding van hiv en aids tegen te gaan. De organisatie doet dit onder meer via scholenprojecten waarbij jongeren voorlichting krijgen over seks, hiv en aids. Jongeren komen vervolgens zelf in actie om zich in te zetten voor een wereld zonder aids. De organisatie is actief in bijna dertig landen verspreid over vijf continenten.

Doel van het partnership is om door middel van de jongerencampagne ‘MIJN verhaal’ de hiv- en aids-problematiek extra onder de aandacht te brengen. Eurosport Benelux, onderdeel van het grotere pan-Europese sportplatform, toont op deze wijze haar maatschappelijke betrokkenheid bij een probleem dat wereldwijd elke dag ruim 7.000 hiv-infecties oplevert, waarvan 3.000 bij jongeren. De campagne is vanaf 13 juni te zien op Eurosport.

Eveline Aendekerk, directeur van dance4life: “Het is fantastisch dat Eurosport ons de mogelijkheid biedt om met deze campagne een nog groter publiek te bereiken. Op die manier stelt Eurosport ook de taboes aan de orde die in Nederland nog steeds bestaan. We hopen dat we ook het sportieve publiek van Eurosport kunnen betrekken bij het terugdringen van de verspreiding van hiv en aids en het bespreekbaar maken van seks.”

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux: “Als sportplatform hebben we zeker ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hiv en aids vormen wereldwijd nog steeds een grote bedreiging voor de volksgezondheid. Dat wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk van dance4life, geeft dus een uitermate bevredigend gevoel.”

Bron: Eurosport Benelux

Bericht delen