dinsdag 16 januari 2018

Eurosport brengt Roland Garros in 3D

Eurosport is klaar voor Roland Garros driedimensionaal in de Europese huiskamers. Over daadwerkelijke doorgifte in Nederland en Vlaanderen wordt op dit moment nog met televisieaanbieders onderhandeld, maar het is een Europese primeur: een langdurig sportevenement, thuis live in 3D.

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux: “Eurosport streeft naar de best mogelijke kijkervaring voor sportliefhebbers. De stap is dus logisch, want 3D-kijkers zijn gevoelsmatig live bij de actie aanwezig. Die beleving past ook perfect bij onze nieuwe merkidentiteit, waarin emotie centraal staat. We brengen de kijkers naar het hart van de actie.”

Laurent Abadie, chairman en CEO van Panasonic Europe: “In het afgelopen jaar is er heel veel 3D technologie ontwikkeld, is er heel veel 3D content gecreëerd en zijn er ook heel veel nieuwe 3D-kanalen gestart. Ik denk dan ook dat de 3D technologie nog dit jaar mainstream gaat worden. Sport is een absolute key driver als het gaat om televisiegerelateerde innovaties. Dit project staat daar model voor.”

Roland Garros is van 22 mei tot en met 5 juni. Zoals gebruikelijk zenden Eurosport (ook te ontvangen in high definition) en Eurosport 2 het toernooi in zijn geheel rechtstreeks uit. Bij de 3D-registratie gaat het om alle wedstrijden op het centre court, inclusief de dames- en herenfinale op 4 en 5 juni. Het commentaar is, in tegenstelling tot het commentaar op Eurosport en Eurosport HD, Engelstalig.

Bron: Eurosport/Broadcast Magazine

Bericht delen