woensdag 17 januari 2018

Eurosport boekt kijkcijferrecord

Met de live uitzending van de herenfinale van de Australian Open heeft Eurosport zondag haar Nederlands kijkcijferrecord verbeterd. Op het hoogtepunt keken 700.000 Nederlanders van 6 jaar en ouder naar de confrontatie tussen Roger Federer en Rafael Nadal, die live en alleen te zien was op Eurosport 1.

Het gemiddeld aantal kijkers tijdens de finale was 489.000. Het vorige record stond op 265.000, behaald tijdens de beslissende Grand Prix in de MotoGP, in november 2015. Het totale bereik (meer dan 1 minuut kijken) van de tennisfinale lag op 1,1 miljoen kijkers en naar de huldiging, direct na de finale, keken 611.000 Nederlanders.
 
Ook qua marktaandeel was de finale succesvol. In zowel de brede doelgroep ‘6 jaar en ouder’ als in de voor Eurosport belangrijke doelgroep ‘Mannen 20-49 jaar’ werd een marktaandeel van 24 procent behaald. Dit is, vooral gezien de lengte van de uitzending (die ruim 3 uur en 24 minuten duurde), een hoog percentage.
 
Gijs Poortman, productiemanager van Eurosport, is uiteraard blij met de mooie cijfers: “Dit belooft wat, voor komend tennisseizoen. Zeker nu we, komende zomer, voor het eerst ook grand slam Wimbledon rechtstreeks uitzenden. Sowieso verwacht ik veel van 2017, een jaar met wederom heel veel mooie events en natuurlijk de opmaat naar de Olympische Spelen van 2018.”

Bron: Discovery Networks Benelux/BM

Bericht delen