Europese primeur in Hilversum met Mobile Movie Days
woensdag 17 januari 2018

Europese primeur in Hilversum met Mobile Movie Days

De eerste Nederlandse Mobile Movie Days gaan volgende maand van start. Op 6 september wordt een expositie over dit fenomeen geopend in Museum Hilversum. De films die te zien zijn, variëren van speelfilms tot documentaires en animaties.

Op donderdag 7 september is de Amerikaan Ruben Kazantsev te gast bij de Mobile Movie Days in Hilversum. Hij is initiatiefnemer van het iPhone Film Festival en producent van de Mobile Movie ‘Departure’, die het Filmfestival van Cannes haalde. Tijdens de Mobile Movie Days laat Kazantsev samen met de Nederlandse filmmaker Cesar Majorana de ontwikkeling van mobile movies zien en films die zijn geproduceerd zonder dat de makers elkaar ooit hebben gezien, zoals Departure. Na elke film zijn er Q and A’s.

Tijdens het festival zijn er verder masterclasses rond mobile movies, worden de kansen van deze films belicht en wordt de invloed ervan op de mediabusiness bekeken. De Mobile Movie Days duren tot en met 4 oktober. Het complete programma is te vinden op www.dutchmediaweek.nl/mobile-movie-days. De toegang tot de diverse onderdelen is gratis – op de expositie na – maar wel op basis van inschrijving. Het festival is een initiatief van regisseur en producer Ruud van Gessel en Museum Hilversum en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum.

Bron: Dutch Media Week

Bericht delen