Europese inval bij Ziggo Sport
woensdag 11 april 2018

Europese inval bij Ziggo Sport

De Europese Commissie heeft een inval laten doen bij Ziggo Sport in verband met een onderzoek naar gesjoemel met sportuitzendrechten. Ziggo Sport zegt volledig mee te werken aan het onderzoek maar wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan.

Mogelijk hebben de mediabedrijven de Europese antitrustwetten overtreden, die onder meer kartelvorming en concurrentiebeperking moeten voorkomen. Er zijn bij verschillende bedrijven in Europa invallen gedaan. Onder andere in Londen bij het Britse 21st Century Fox van Rupert Murdoch. Dat bedrijf is één van de eigenaren van Fox Sports. “Er zijn invallen gedaan bij bedrijven die zich bezighouden met de distributie van mediarechten en aanverwante rechten met betrekking tot verschillende sportevenementen en/of hun uitzendingen”, aldus de Commissie.

Omroepen in heel Europa besteden miljarden aan de exclusieve rechten van sportprogramma’s. In Nederland heeft Fox Sports de uitzendrechten van onder meer de Nederlandse Eredivisie, de Duitse Bundesliga en de UEFA Europa League. Ziggo Sport, onderdeel van VodafoneZiggo, heeft onder meer de uitzendrechten van de Formule 1 en de Premier League.

Bron: AD/NOS/BM

Bericht delen