dinsdag 16 januari 2018

Eurekaprijs voor team Vroege Vogels

Radio- en tv-programma Vroege Vogels ontvangt van NWO en KNAW de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie. Het programma krijgt de prijs voor de bijzondere bijdrage aan het vergroten van de kennis over en betrokkenheid van een breed publiek bij de wetenschap.

De winnaars worden beloond met 12.500 euro.

Met de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie bundelen wetenschapsorganisaties NWO en KNAW hun krachten voor het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis en inzichten.

Vroege Vogels is van oorsprong een radioprogramma over natuur en milieu met tegenwoordig zo’n half miljoen luisteraars. Inmiddels is Vroege Vogels ook actief op televisie en internet. Iedere vijf jaar organiseert Vroege Vogels een groot publieksevenement. Diverse initiatieven zijn door Vroege Vogels samen met wetenschappers opgestart, waaronder als sprekend voorbeeld ‘de natuurkalender’, die wordt gevuld met natuurwaarnemingen van onder andere luisteraars van Vroege Vogels. Daarnaast verschijnen er vele boeken, cd’s en cursussen over de natuur.

De jury koos voor de programmamakers van Vroege Vogels omdat zij de biologische wetenschappen en de milieuwetenschappen op een beeldende, informatieve en prikkelende manier voor een breed publiek toegankelijk maken. Vroege Vogels heeft kennis over de natuur populair gemaakt onder jong en oud door hen hierbij actief te betrekken.

Bron: NWO

Bericht delen