dinsdag 16 januari 2018

ESPN onderhandelt met Chellomedia

Een groot deel van de Amerikaanse sportevenementen die op dit moment door ESPN America wordt uitgezonden, blijft toch in Nederland te bekijken. ESPN is met een aantal geïnteresseerde bedrijven in onderhandeling om de uitzendrechten in sublicentie te verkopen, meldt Totaal TV.

Chellomedia, eigenaar in Nederland van Sport1, is één van de partijen waarmee wordt onderhandeld.

ESPN-eigenaar Walt Disney trekt de stekker uit de Europese activiteiten van de sportzender. De reden: te dure uitzendrechten van sportevenementen. In Nederland verdwijnen hierdoor de sportzenders ESPN America, ESPN America HD en ESPN Classic vanaf 1 augustus uit het zenderaanbod.

Het is al langere tijd bekend dat British Telecom (BT) in het Verenigd Koninkrijk de activiteiten van ESPN America heeft gekocht. Branchedienst TV Sports Markets meldt dat er nu ook een overeenkomst is voor de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse tv-markt. ESPN heeft de uitzendrechten van alle Amerikaanse sportevenementen aan Constantin Media verkocht. Dit mediabedrijf is eigenaar van het Duitstalige Sport 1, een tv-zender die overigens geen band met het Nederlandse betaalkanaal Sport1 heeft.

Bron: Totaal TV

Bericht delen